- Главная
- ООЗЖ «Эгида»
- Новости
- Каталог
- Форум
- Доска объявлений
- Энциклопедия
- Фото
- Видео
Список форумов Персональные форумы Пункт отлова и временного содержания животных ГП «Фауна города» Счастливые истории /2007-2009/ Пытаньні па кошке з Гурскага, можа хто падкажа? (хваравіты стан кошкі пасьля прывозу, прастуда) |
Пытаньні па кошке з Гурскага, можа хто падкажа? |
.
Беларусь, Полацк
79 сообщений
Топикстартер
Дабрадзень, сябры!
Можа хто сутыкаўся, і ведае, чым можна дапамагчы? У суботу (17.01) забралі кошку з Гурскага: на рукі не йшла, забілася ў кут, але не ўбягала, таму пакласьці яе ў сумку атрымалася даволі добра. Па прыезьдзе дадому яна забілася ў самы дальні куток і сядзела там, не жадаючы вылазіць. За прашэдшыя з часу прыезда 9 дзён яна толькі адзін раз папіла крыху малака, і адзін раз схадзіла ў туалет па вялікаму. Адзінае, чаго атрымалася дасягнуць, гэта што яна меньш стала баяцца, і цяпер ляжыць на ложку, укутаная коўдрамі, таму што ўвесь час чхае, з носу цячэ, вочкі каньюкцівітныя:
Можа хто ведае, такі стан у кошак пасьля пераезду з Гурскага часта бывае? І чым можна ёй дапамагчы? Ці не інфекцыённае гэта захворваньне? Пакуль што закапваем ёй вочкі й носік протарголам тры разы на дзень, а ўвечары мажам губкі мульцівітам, каб зьлізвала. Можа, ёсьці яшчэ нешта, што можна было б зрабіць? P.S. Забыўся дадаць, яна яшчэ мурлыкаць і выгібацца пачала, калі ёй брушка чухаюць
- Каго любіш? - Люблю Беларусь. - Дык узаемна!
|
.
Беларусь, Минск
1188 сообщений
Катя ответила по телефону.
И всем, не только Ратмиру. Если кот не ест, а особенно не пьет, надо бить тревогу сразу же. Пара дней отказа от еды возможна из-за стресса. Но не более того. Обезвоживание страшнее любой болезни. |
.
Беларусь, -
96 сообщений
В таком состоянии кошку нужно колоть. Назначает уколы ветврач. Скорее всего, назначит антибиотик+иммуномодулятор+витамины.
И прогревать - положите под кофты грелку. Если кошка не пьет, теплое молочко или водичку нужно давать ей против ее желания. Я обычно это делаю с помощью небольшой пластмассовой ложечки. Детское оршанское питание мясное в маленьких баночках - на палец или на ложечку и в рот. Хотя бы немножко чтобы поела. |
.
Беларусь, Минск
874 сообщения
Ребята, подождите. Во-первых строках письма пусть посмотрят под диванами, кроватями и пр. Надеюсь, найдете там для себя много интересного. Если бы кошка действительно 9 дней ничего не ела и сходила только один раз, она бы уже давно слегла. То, что она больна, сомнению не подлежит. Хватит капать ее протарголом. Немедленно к врачу, если киса вам дорога. Кормить надо очень внимательно. Питание надо контролировать. А в еще большей степени питье. Ратмір, ваша кошка больна, и мультивит ни вам ни ей не поможет. Бегом. Бегом. Ищите врача.
Добавлено (26 Январь 2009, 17:44) |
.
Беларусь, Полацк
79 сообщений
Топикстартер
Дзякую ўсім за парады, Каця нам ужо растлумачыла наконт "кашачага грыпу" і тых лёкаў, што неабходна калоць. Шкада, што нам адразу не сказалі пра тое, што шмат хто з кошак на Фаўне хварэе на яго, тады б лячыць пачалі адразу (можа памятку якую зрабіць для тых, хто кошак забірае?).
Сёньня Эльга паезьдзіла па ветаптэках, набыла амаль усё што трэба (у 79 тыс. абыйшлося), думаем набыць яшчэ дзіцячую капельніцу, каб меньш стрэссу было ад уколаў увесь час. Прагравалі мы яе ўжо дні чатыры, клалі бутэльку зь цёплай вадою побач. Наконт кармленьня падумаем, магчыма сапраўды нейкае мясное пюрэ даваць. Протагол давалі таму, што быў пазітыўны вопыт лячэньня ім сабакі, цяпер ня будзем, дзякую за параду!
|
.
Беларусь, Полацк
79 сообщений
Топикстартер
Alexandra, яе клічуць Скадзі, як багіню паляваньня ў скандынаваў
Вось тут пра нас больш падрабязна: http://egida.ucoz.ru/forum/59-2194-1
Сообщение отредактировал: Ратмір - Понедельник, 26.01.2009, 21:00
|
.
Беларусь, Минск
1188 сообщений
Quote (Ратмір) Дзякую ўсім за парады, Каця нам ужо растлумачыла наконт "кашачага грыпу" і тых лёкаў, што неабходна калоць. Шкада, што нам адразу не сказалі пра тое, што шмат хто з кошак на Фаўне хварэе на яго, тады б лячыць пачалі адразу (можа памятку якую зрабіць для тых, хто кошак забірае?). Ратмір, Я лично вам рассказывала про наших котов. И про болезни в том числе. Мы еще обсуждали способы лечения. Говорили, как про грибковые заболевания, так и про простуды и инфекции. Также я упоминала про наблюдение за котом первое время. Мы достаточно долго с вами общались. Я никогда не отдаю кота без хоть какого маломальского инструктажа. И мне немного неприятно видеть ваши слова. |
.
Беларусь, Полацк
79 сообщений
Топикстартер
chipa, ня крыўдзіся, я вельмі ўдзячны цябе за ўвагу й рассказ Проста інфармацыі было настолькі шмат, штое я не зусім зразумеў, на штое звяртаць увагу А зараз я падумаў, што калі дасканала вядомы сімптомы асноўных недамаганьняў жывёл (як той жа грып), тое можна было б унесьці іх у нейкую брашурку, і даваць яе з сабою, каб людзі першыя пару тыдняў назіралі за жывёламі і калі што ведалі, трэба зьвяртацца да вецерынара ці гэта проста наступствы стрэссу. Яшчэ раз прашу прабачэньння, калі няўмысна закрануў цябе!
Alexandra, зараз Скадзі здаецца крыху лепш, але рана пра нешта казаць, мы ўчора пасьпелі зрабіць толькі першыя ўколы анцібіётыкаў і рынгерлока, успрыняла яна іх нармальна (толькі што антыбіётыкі балюча йшлі, мяўчыла). Сёньня, як і ўчора, усё ноч чхала й сапела - закладзены нос Але пры гэтым радуе, штое калі мы ёй чухаем брушка, яна аж выгінаецца ад задавальненьня Я так разумею, штое калі кошка здольна так рэагаваць, тое зь ёй усё будзе добра!
|
.
Беларусь, Полацк
79 сообщений
Топикстартер
Лечым, вочкі здаецца сталі меньш цячы, праясьніліся крыху Толькі што гэтай ноччу сапела так, штое мы яе да сябе ўзялі, усю ноч пад бокам у нас спала Затое з раніцы сама запрыгнула на ложак і ўляглася на свае месца! Учора па адчуваньнях быў крыз, сёньня будзем назіраць, здаецца ўжо павінна пайсьці на паляпшэньне...
Можа, хто падкажа які сродак ад насмарку, каб ёй дыхаць лягчэй было?
|
.
Беларусь, Минск
874 сообщения
Конкретно лекарство от насморка должен назначать врач. У нее же не просто насморк, а ринотрахеит. Комплексное лечение даст себя знать. Я знаю, что если очень сильно насморк мешает или корочки образуются, то можно просто промывать носик физраствором. Это во всяком случае совершенно безвредно, а облегчение приносит. Может, еще девочки-кошатницы что-нибудь подскажут. Как она кушает?
|
.
Беларусь, Полацк
79 сообщений
Топикстартер
Alexandra, дзякую, мы прамываем ёй носік, зараз крыху лепш стала: хоць і сіпіць, але ўжо значна лягчэй дыша, і коркі меньш Нажаль ежу ня прымае зусім, так што чакаем, што дасьць курс лёкаў. Толькі што страшненька гэта выглядае:
І так кожную раніцу, дзень і вечар! Мне ўспамінаецца кожны раз гарык Губермана: "Но теперь я лечусь так активно,
|
.
Беларусь, Минск
109 сообщений
Ратмір, цефтриаксон ОБЯЗАТЕЛЬНО колоть не менее 5 дней. В большинстве случаем колем антибиотик 10 !!!! дней. Понимаю, кошке это не нравится. Но если прекратите его колоть - все будет очень плохо. Единственное, что когда становится лучше, можно колоть цефтриаксон не 2, а 1 раз в день. Но это ОБЯЗАТЕЛЬНО!
|
.
Германия, Берлин
1416 сообщений
А если сама не ест, то можно хоть немножко детского питания из баночки попробовать рот впихнуть, хоть самую малость.
А питье. Мне врачи говорили, что хорошо жидкий отвар на воде из осяных хлопьев, когда он остынет и отстоится, то в шприц без иглы и в рот залить хоть немного. Может с овсянкой я не совсем права, ПЖЛ поправьте.
Сообщение отредактировала: mishail - Четверг, 29.01.2009, 14:11
|
| |||