Короновирус COVID-19. Будьте бдительны
aibolit
.
Топикстартер
1.  
1
.
Беларусь, Минск
1 сообщение
Топикстартер
Онлайн карта распространения коронавируса COVID-19 в мире (обновление каждые 15 минут)

Всемирная организация здравоохранения: Вопросы и ответы о коронавирусной инфекции COVID-19

Наталья
.
Член ООЗЖ «Эгида»
141.
141
.
Франция, Лакон - Минск
65535 сообщений
Член ООЗЖ «Эгида»
У нас выступил по ТВ примьер  министр.
 Карантин продлевают до 15 апреля.
 К концу сл. недели хотят привести в соответствие статистику( не все посчитано).
  Дальше будут  новые указания.
Я обещала быть хорошей, но если услышите стрельбу - значит у меня не получилось © Скарлетт
E-mail: bel@egida.by
adeki
.
142.  
142
.
Беларусь, Минск-Барселона
6063 сообщения
У нас ещё в начале недели продлили карантин до 11 апреля.Но уже поговаривают ,что будет до 1 мая.
Душу ,со всеми утратами,примет мокрыми лапами,Пес-вечный товарищ мой.(Босанова.Пелагея)
nett-i
.
143.  
143
.
Дания, Орхус
928 сообщений
Цитата adeki ()
поговаривают ,что будет до 1 мая.

У вас точно будет до мая. Вопрос, на каких условиях. За свой счёт, в счёт отпуска или компенсируется государством с сохранением зарплаты. Карантин карантином, а людям жить за что-то надо. У нас правительство постановило, что те, кто не работает по роду службы и на карантине, должны использовать минимум 5 дней из своего отпуска. Народ недоволен уже сейчас. А сидеть до 13.04. предварительно, думаю, это не окончательная дата карантина.
144.
144
.
Италия, Calabria
10501 сообщение
limeva2003, я меў на ўвазе першыя 4 тыдня, калі пра вірус наогул ніхто не ведаў. Людзі былі пераносчыкамі інфекцыі, але пры гэтым свабодна ездзілі ў гадзіны-пік у грамадскім транспарце, хадзілі ў крамы і кінатэатры, наведвалі кафэ і клубы, хадзілі ў спартзалы і цырульні, на сваіх працах свабодна кантактавалі з іншымі людзьмі і гэтак далей. Калі б вірус распаўсюджваўся праз паветра, то як мінімум мы сёння б мелі ўвесь Кітай заражаных. А ў рэальнасці Кітай сёння ўжо прадае на ўвесь свет апараты ШВЛ, тэсты, маскі, антысептыкі і гэтак далей.

Цитата nett-i ()
Но это не совсем корректно сравнивать смертность и заболеваемость разными инфекционными болезнями с разными механизмами передачи и разным течением.
З медыцынскага погляду згодзен. З чалавечага пункту гледжання сваякам няма прынцыповай розніцы праз колькі памёр іх блізкі - праз месяц ці праз год. Калі адкінуць медыцынскі цынізм, то мне здаецца цалкам карэктна параўноўваць.

Цитата nett-i ()
Во-первых, больной кассир на кассе не должен работать с покупателями.
Цитата Наталья ()
Вирус стал для меня более реален: умерла кассир большого магазина в Кастре " Карфур"
А вы кажаце, што так не павінна быць. Не павінна, але вось жывы прыклад. І нават не вядома калі яна стала носьбітам і праз колькі перастала працаваць з людзьмі... Калі я прыводзіў гэты прыклад я вядома не ведаў што дзесьці хтосьці памрэ, проста спрабаваў растлумачыць, што медыцынскія здагадкі і рэальнасць не заўсёды супадаюць. Вы судзіце з медыцынскага пункту гледжання, я абапіраюся на гісторыю, аналіз і разважнасьць. Разумеючы маштабы таго, што адбываецца, не бачу прычын для панікі, асабіста маё звыклае жыццё амаль не змянілася. Я не хаджу ў намордніку і пальчатках, не цураюся людзей і не ствараю сярод іх паніку, кушаю ў кафэ і наведваю крамы. Калі будзе сапраўдная пандэмія, то перахварэем ўсё. А 25.000 памерлых за 4 месяцы на 7 мільярдаў людзей гэта не эпідэмія, гэта проста масавы псіхоз, які разганяецца ў СМІ і інтэрнэце.

Цитата Mori ()
На днях услышала по Евроньюс, что в клиниках Италии стали сортировать поступивших больных на тех, кому можно помочь, и на тех, для кого медицинская помощь бессмысленна. Таким никак не помогают ...
Цитата nett-i ()
Это правда. И не только во время эпидемии. В Европе это нормальная практика, когда у тяжело больного, например, онкологического больного в почтенном возрасте при поступлении в больницу спрашивают...
Як звычайна вам пра Фаму, а вы ў адказ пра Ярому... Адмова пацыента ад рэанімацыйных дзеянняў гэта не адно і тое ж, што адмова лекара лячыць пацыента. Вы прыводзіце ў прыклад хворага на рак, які разумее, што шанцаў вылечыцца ў яго няма і ён стаміўся жыць на леках і апаратах, таму хоча сысці з жыцця. А вам сказалі, што людзей я так разумею 80 + адмаўляюцца лячыць, лічачы гэта бессэнсоўным марнаваннем часу і грошай. Чакаю прыраўноўванне дзеянняў італійскага ўрада да чысткі ад непатрэбных членаў грамадства ў часы нацызму yes

yuna, гэты Камароўскі год таму тапіў за Зяленскага, які яшчэ ўчора членам на раялі гуляў, а сёння не задаволены яго рашэннямі, сістэмай аховы здароўя і адсутнасцю рэформаў у медыцыне. Дзіўна, так?! mosking Бо толькі ідыёт ад тупога і прымітыўнага акцёра мог чакаць развіцця краіны. Камароўскі звычайны распіяренны тып, які нясе калянавуковую ерась. Бачыў яго інтэрв'ю з Алесяй Бацман, жонкай Дзімы Гордана, які раней прадаваў пірамідкі ад раку "Ю-Шінсе" і тысячы людзей заўчасна памерлі толькі таму што яны адпрэчвалі медыцыну і лячыліся гэтымі пірамідкамі. Людзі аднаго кола зносін і поглядаў, прастытуткі якія за грошы кажуць адно, а заўтра калі больш даць, то супрацьлеглае. Не маючы ні адной навуковай ступені бегае па тэлеканалах і радыё, каб раскручваць сваю клініку Камароўскага. Меркаванне такіх людзей асабіста я абыходжу бокам. Слухаць Камароўскага або Малышаву гэта тое ж самае, што лячыцца вадой якую праз тэлевізар зараджаў Кашпіроўскі. Ва ўсім цывілізаваным свеце гэтыя людзі сядзелі б у турме і толькі ў былым Саўку яны маюць папулярнасць.
nett-i
.
145.  
145
.
Дания, Орхус
928 сообщений
Цитата БОЦМАН ()
А вы кажаце, што так не павінна быць. Не павінна, але вось жывы прыклад. І нават не вядома калі яна стала носьбітам і праз колькі перастала працаваць з людзьмі... Калі я прыводзіў гэты прыклад я вядома не ведаў што дзесьці хтосьці памрэ, проста спрабаваў растлумачыць, што медыцынскія здагадкі і рэальнасць не заўсёды супадаюць.

В каждом конкретном случае надо детали знать. Не факт, что девушка-кассир заразилась на работе. Не факт, что она умерла от коронавируса. Не уверена, что она была здорова. Это очень атипично, когда умирают 27-летние от вируса. Скорее всего, была неизвестная окружающим хроническая болезнь. Плюс инфекция - болезнь у пациента из группы риска.
yuna
146.  
146
Беларусь, Минск
1372 сообщения
Цитата БОЦМАН ()
гэты Камароўскі
Я не его фанат, но не вижу ничего крамольного в его советах.

Цитата БОЦМАН ()
Слухаць Камароўскага або Малышаву гэта тое ж самае, што лячыцца вадой якую праз тэлевізар зараджаў Кашпіроўскі.
Вообще-то они опираются на рекомендации ВОЗ.
nett-i
.
147.  
147
.
Дания, Орхус
928 сообщений
Цитата БОЦМАН ()
Чакаю прыраўноўванне дзеянняў італійскага ўрада да чысткі ад непатрэбных членаў грамадства ў часы нацызму

Открою вам большую тайну (известную всем медикам, изучавшим военную эпидемиологию). Их действие подчиняется действиям в условиях военного времени. Именно такая обстановка там сейчас. Война. Война с эпидемией. Карантин на государственном уровне - это вынужденная мера. И если это необходимо, в условиях эпидемии и карантина в государстве применяют так называемую эпидемиологическую сортировку. Когда поток инфекционных больных превышает возможности медиков принять всех и оказать качественную помощь, врачи должны делать выбор. Подходы к сортировке могут быть разные. В случае с Италией - это сортировка по принципу «меньше затрат на лечение, большие шансы на выздоровление, шанс на долгую жизнь в дальнейшем». Как можно понять из сказанного, ослабленные хронические больные старческого возраста будут, к сожалению, в группе с меньшим приоритетом. И дело не в нацизме, никто врачей не обвинит в будущем.

Добавлено (29.03.2020, 11:35)
---------------------------------------------

Цитата БОЦМАН ()
Адмова пацыента ад рэанімацыйных дзеянняў гэта не адно і тое ж, што адмова лекара лячыць пацыента.

Совершено верно. Это не одно и тоже. Но это облегчает врачам работу, если пожелание пациента известно. В этом случае врачу не приходится постоянно прокручивать в голове дилемму «а что, если бы я помог». Это применяют в условиях вне карантина и чрезвычайной обстановки. А в чрезвычайной ситуации - см вышенаписанное о эпидемиологической сортировке, когда решение за врачом, как не цинично это не заучит.
Наталья
.
Член ООЗЖ «Эгида»
148.
148
.
Франция, Лакон - Минск
65535 сообщений
Член ООЗЖ «Эгида»
Ого.. Какие дебаты!!! smile 
 nett-i, . Спасибо, что все разъясняете!   Вот  такой у нас онлайн-просвящение.. yes
Я обещала быть хорошей, но если услышите стрельбу - значит у меня не получилось © Скарлетт
adeki
.
149.  
149
.
Беларусь, Минск-Барселона
6063 сообщения
Будем надеяться,что переживем эту эпидемию,но вот волонтеров ждут тяжелые времена.Количество бездомных увеличится;разведёнцы-заводчики не могут продать свои пометы за границу,уже вагон породы на улице,уровень жизни упадёт;а значит выброшенных животных станет больше.
Душу ,со всеми утратами,примет мокрыми лапами,Пес-вечный товарищ мой.(Босанова.Пелагея)
Bogdan
.
Член ООЗЖ «Эгида»
150.  
150
.
Минск, Пушкина
17489 сообщений
Член ООЗЖ «Эгида»
Сегодня знакомая прислала статью 2015 года. Верить или нет? Или очередная пулька?

Богдан Ольга
yuna
151.  
151
Беларусь, Минск
1372 сообщения
Цитата Bogdan ()
знакомая прислала статью 2015 года.
Где ж 15-го, если сверху описываются нынешние события?
Наталья
.
Член ООЗЖ «Эгида»
152.
152
.
Франция, Лакон - Минск
65535 сообщений
Член ООЗЖ «Эгида»
Bogdan, . Конечно, не верить.

Смотрю последние новости:

На сегодня умерло 2606(756 за последние сутки), 25 марта было умерших 1331....
 На сегодня в госпиталях19354( на 25 марта было госпитализировано 11539)
 Прозевала  " всего заболевших"(  в клиниках и на дому лечатся)....  На 25 марта быыло 25233, на 29-????????
  Как на войне: круглосуточно потери.

На сл неделе будут подсчитаны дома престарелых. Еще что-то и кто-то..
153.  
153
.
Минск, Победа
23532 сообщения
Цитата yuna ()
Где ж 15-го, если сверху описываются нынешние события?
У русских всегда во всем виноваты американцы, даже не знаю такого места на Земле, где русские могли бы подхватить заразу, и при этом туда доступ американцам был закрыт точно. Лишь бункер высшего командования РФ приходит в голову!
Smith. Et Garcon toujours a cote de moi...А все равно КАЖДЫЙ из них - единственный. По крайней мере у нас внутри. Andyfit
154.
154
.
Италия, Calabria
10501 сообщение
Цитата yuna ()
Я не его фанат, но не вижу ничего крамольного в его советах.
У нашай сітуацыі слухаць трэба прадстаўнікоў міністэрстваў аховы здароўя, лепш еўрапейскіх або амерыканскіх, а не марадзёраў, якія на тэме COVID-19 хайпуюць і робяць бабкі. Трэба сябе берагчы, а не слухаць скамарохаў з інтэрнэту, ютуба і тэлеперадач, інакш іх рэкамендацыі могуць вылезці бокам. У адрозненне ад nett-i я ведаю, што ў Беларусі ў прыезджых не бяруць мазкі, не адпраўляюць на каранцін, не забараняюць хадзіць на працу і ніяк не кантралююць пасля прылёту. Ведаю, што прыезджым з Італіі, Іспаніі, Францыі ў паліклініках адмаўляюць прайсці тэст на каронавірус - іх проста адпраўляюць дадому, запэўніваючы што з імі ўсё добра. Ведаю, што за апошнія 25 гадоў у краіне практычна не пабудавана новых бальніц. У звычайнай абстаноўцы часам людзям даводзіцца ляжаць на кушэтках на калідоры. Што ж будзе, калі ўспыхне эпідэмія? На ганку пад бальніцай будуць ляжаць? Ведаю, што ў краіне каля 2000 апаратаў штучнай вентыляцыі лёгкіх (але я не вельмі веру ў гэтую лічбу) і яшчэ менш персаналу, якія ўмеюць з імі працаваць, што вельмі мала ва ўмовах пандэміі. Ведаю якая ў краіне адсталая медыцына. Ведаю пра мізэрныя заробкі медработнікаў, якія ніяк іх не стымулююць да самааддачы. Ведаю пра адкрытыя наросхрыст межы. Ведаю пра адсутнасць хаця б базавых мер па кантролі грамадскіх месцаў, каб у іх не збіралася шмат людзей адначасова. У крамах, на запраўках, у кафэ палова персаналу ў пальчатках і масках, палова без. На пытанне: "Чаму вы без пальчатак і маскі падаеце мне ежу?" дзяўчынка проста ўсміхнулася і сышла. Ніхто нідзе ніяк не інфармуе аб бяспецы і асабістай гігіене. І гэтак далей... Увогуле беларусы сёння в ўмовах "дапамажы сабе сам", таму яны проста не маюць ніякага права прытрымлівацца парадаў прыдуркаў і хайпажораў.

Цитата limeva2003 ()
У русских всегда во всем виноваты американцы
Дакладна! mosking У кацапаў на ўсе беды адна прычына - злыя піндосы вялікай Расеюшке жыць перашкаджаюць mosking Але маскаль істота малаадукаваная і моцнапітушчая, таму яно нават не ведае якую неацэнную падтрымку ЗША аказвала СССР у пачатку мінулага стагоддзя, у часы Другой сусветнай вайны, на заходзе і пасля развалу Саўка і гэтак далей… у самыя складаныя перыяды. Калі б не Амерыка, то такой краіны як Расея сёння б наогул не існавала, ну або яе межы скурчыліся б да яе гістарычнага Маскоўскага княства.

Цитата nett-i ()
Обратите внимания на мероприятия, которые проводятся в столь нелюбимой некоторыми России
good2

Наталья
.
Член ООЗЖ «Эгида»
155.
155
.
Франция, Лакон - Минск
65535 сообщений
Член ООЗЖ «Эгида»
У нас сегодня на  разные посты не вышли три человека. Спросила:  кто-то знает- почему? Ни кто не знает: люди не отвечают на  звонки. Просто не вышли,   кто живет не один- семьи тоже на связь с директором не вышли.
 Хочется, чтобы они просто остались дома и оставили работу , а не заболели.

1. Прислали ролик, где А. Григорьевич играет в хоккей и не " видит вируса"..
    Нет слов.
2. Смотрела и слушала выступление  Меркель. Ну что, в РБ нужно слушать всех  руководителей европейских стран, кто переживает за народ и объявляет  меры защиты. Следуйте, дорогие, их советам и просьбам. Иначе Беларусь  " полетит"...
   Все серьезно.  Серьезно и для  тех, кто пока несерьезно относится к вирусу и этой беде!
3.  Плохо, что нет госудаоственного канала на ТВ, который бы, как во Франции( думаю, во всех нормальных странах это есть)  нон-стоп давал информацию, сюжеты, интервью и тд. Потому как в соцсети много вбрасывают недостоверное информации, часто ссылаясь на авторитетные источники.
 Мы смотрим и слушаем только официальную информацию по ТВ.

Максмально оставайтесь дома!

Mori
.
156.  
156
.
Беларусь, Минск
15511 сообщений
С пятницы нет никакой информации о распространении короны в РБ. Ходят слухи о тяжелой ситуации в Витебске. Никто ничего не знает. Онлайнер задал 7 вопросов Минздраву, но на них пока не ответили ...

Добавлено (30.03.2020, 15:58)
Ну вот, информация от Минздрава  https://people.onliner.by/2020/03/30/koronavirus-54

Депрессия -- не признак слабости, депрессия -- признак того, что Вы были сильными СЛИШКОМ ДОЛГО ...
Печаль ... Печаль ...
157.
157
.
Италия, Calabria
10501 сообщение
Цитата Mori ()
Ну вот, информация от Минздрава
Усё як і ў Рашке - людзей з COVID-19 рэгіструюць як хворых на грып і пнеўманію. Паслухайце старшыню прафсаюза "Альянс врачей", яна сцвярджае, што рэальна хворых COVID-19 ужо каля 125.000, а не 680.

158.  
158
.
Беларусь, Минск
35256 сообщений
БОЦМАН,  Извините, пожалуйста, Вы не могли бы обьяснить?
Я лично запуталась. blush blush
Вот Ваша цитата от 27-го.

Цитата БОЦМАН ()
дастаткова проста старацца не наведваць месцы з вялікім скопішчам людзей, не чапаць рукамі слізістую, мыць рукі пасля прагулкі на вуліцы і мяняць вопратку. Усё як у сезонныя перыяды звычайнага грыпу. Навошта тады запалохваць людзей і ствараць паніку?!
Следующие сообщения Ваши говорят о совсем противоположном. Говорят о том, что все гораздо серьезнее и меры должны быть приняты серьезные и незамедлительно. Совсем не такие как в сезонные периоды обычного гриппа.

Может я просто не разобралась? blush
Постояльцы ДСД нуждаются в вашей помощи
+375 29 322-61-55
+375 33 66-11-625
159.
159
.
Италия, Calabria
10501 сообщение
Мотя, аб якіх сур'ёзных мерах вы кажаце? Мае наступныя посты аб тым, што Беларусь не гатова да кітайскага або італьянскага сцэнара. Ізаляваць людзей ад знешняга асяроддзя ў сілу многіх прычын не атрымаецца, але трэба разумець, што мы не ведаем і 10% рэальнай карціны таго, што адбываецца ў краіне. Панікаваць і ўдавацца ў маразм не варта, але кожны павінен выконваць правілы асабістай гігіены, старацца пазбягаць людных месцаў, скараціць або спыніць кантакты з сябрамі і сваякамі і гэтак далей... Трэба разумець, што ў сённяшніх умовах мы можам нашкодзіць не толькі сабе, але і навакольным людзям.

Я да таго, што Беларусь не ЗША і не Кітай, і страшна нават прадстаўляць наступствы, калі тое ж самае паўтарыцца ў Беларусі.
nett-i
.
160.  
160
.
Дания, Орхус
928 сообщений
Цитата БОЦМАН ()
У адрозненне ад nett-i я ведаю, што ў Беларусі ў прыезджых не бяруць мазкі, не адпраўляюць на каранцін, не забараняюць хадзіць на працу і ніяк не кантралююць пасля прылёту.

Я уже писала ранее, что во время эпидемий ситуация меняется ежедневно, а позднее - ежечасно. Так вот все, о чем вы пишите, мазки, учёт, наблюдение было в начале эпидемии, так называемая первая фаза. Беларусь очень быстро переходит во вторую фазу, когда все вышенаписанное не имеет смысла, так как поток прибывающих из-за границы потенциальных больных превышает возможности системы здравоохранения проводить в отношении всех все это. Помощь врачам должна идти от руководства путем прекращения миграции. Этого нет. Поэтому сейчас пошли по пути проверять только тех, кто пересекает границу с симптомами. Это не разумно, но это все, что наши медики могут предложить в такой обстановке. Остальные заполняют анкеты с указанием адреса, куда едут. И должны проявить свою сознательность и быть дома 14 дней. Конечно, никто это не выполняет, знаю сознательность наших граждан.

Добавлено (30.03.2020, 17:57)

Цитата Mori ()
Ходят слухи о тяжелой ситуации в Витебске.

Да. И не только в Витебской. Мне известно точно о групповой заболеваемости в Витебске и Копыльском районе Минской области.
Поэтому, поддерживаю призыв Натальи: оставайтесь дома! В Беларусь пришла вторая фаза эпидемии, пока ситуация как с Чернобылем - многие знают, но говорить нельзя, пч сверху не понимают.
Ориентируйтесь на мероприятия в России, в Москве в частности. Ситуация у нас приблизительно одинаковая
Поиск:
Правила чата
Онлайн чат
+Онлайн чат
0